Marea Britanie va ajuta alte țări la identificarea noilor variante de SARS-CoV-2

  • 26 Ianuarie 2021 11:03
Marea Britanie va ajuta alte țări la identificarea noilor variante de SARS-CoV-2

Marea Britanie va oferi "experiența și capacitățile sale" altor țări ale lumii pentru a le ajuta să identifice noile variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, a informat guvernul britanic, citat de EFE, preluat de Agerpres.

Ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, va anunța marți înființarea unei Platforme de Recunoaștere a Noilor Variante în cadrul Sistemului Național de Sănătate (National Health Service - NHS) care va colabora cu Organizația Mondial a Sănătății (OMS), informează ministerul într-un comunicat.

Programul de colaborare va pune la dispoziția altor țări laboratoare britanice și personal specializat, precum și resurse academice, a precizat ministerul.

"Trebuie să conlucrăm pentru a promova securitatea sanitară în toate părțile lumii. Această platformă, nu numai că va ajuta la o mai bună înțelegere a virusului și la modul său de răspândire, ci va impulsiona și capacitățile globale din acest domeniu pentru a fi cu toții mai bine pregătiți", va spune Hancock, potrivit unor fragmente date publicității în avans dintr-un discurs ce urmează a fi pronunțat la Institutul pentru Studii Strategice din Londra.

Ministrul britanic și-a exprimat în ultimele săptămâni preocuparea cu privire la apariția noilor tulpini, precum cele identificate în Africa de Sud și Brazilia, în fața temerii că actualele vaccinuri ar putea să nu fie la fel de eficiente pentru contracararea acestora.

Marea Britanie a suspendat zborurile dinspre Africa de Sud, America de Sud, Portugalia și alte teritorii, cu scopul de a preveni transmiterea spre insulele britanice a noilor variante de SARS-CoV-2.

"Știam că virusul va evolua de-a lungul timpului și că unele mutații îl vor face potențial să se răspândească mai repede și ca oamenii să se contagieze mai rapid și eventual să afecteze funcționarea vaccinurilor", a precizat Isabel Oliver, care conduce Field Epidemiology Service (FES) din Marea Britanie.

"Această nouă inițiativă va duce știința britanică de avangardă în alte țări care nu dețin sau au o capacitate slabă de a secvenția și analiza variantele noului coronavirus", a precizat responsabila FES.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău