Marea Britanie | „Unitate” și „sfârșitul” incertitudinii, în discursul lui Boris Johnson

  • 01 Ianuarie 2020 18:30
Marea Britanie | „Unitate” și „sfârșitul” incertitudinii, în discursul lui Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că intenționează în 2020 să reunească țara după divizările care au marcat-o în anul precedent, asigurându-i pe britanici că un "an fantastic și un deceniu remarcabil" s-ar prezenta înaintea lor, potrivit Reuters, citat de Agrpres.

În cursul discursului său de Anul Nou, el a subliniat că prima sa misiune este de a garanta realizarea Brexitului, la mai mult de trei ani de la referendumul la care britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, iar apoi de a pansa rănile pe care acest subiect le-a deschis.

"În timp ce ne luăm rămas bun de la 2019, putem să întoarcem pagina divizărilor, ranchiunei și a incertitudinii care au dominat viața publică și ne-au frânat un timp prea îndelungat", a spus Boris Johnson.

"Avem de acum un nou parlament, ales de popor pentru a răspunde priorităților poporului și care va respecta în fine referendumul din 2016 și va realiza Brexitul" înainte de sfârșitul lunii ianuarie, a adăugat liderul conservator, întărit de o largă victorie în alegerile legislative anticipate din 12 decembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău