Marea Britanie susține perspectiva europeană a Chișinăului

  • 29 Ianuarie 2014 13:57
Marea Britanie susține perspectiva europeană a Chișinăului

Ministrul pentru Europa al Regatului Unit David Lidington, care a vizitat țara noastră și acum trei ani, a remarcat că lucrurile în Republica Moldova s-au schimbat în bine.

Guvernul Marii Britanii și-a exprimat angajamentul de a susține perspectiva europeană a Chișinăului și a reformelor necesare pentru semnarea și implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, a declarat astăzi Ministrul pentru Europa al Regatului Unit, David Lidington, care efectuează o vizită în Republica Moldova. 
 
Ministrul Lidington, care a vizitat țara noastră și acum trei ani, a remarcat că lucrurile în Republica Moldova s-au schimbat în bine. Relațiile dintre Republica Moldova și Marea Britanie sunt mai apropiate ca niciodată, iar Londra susține aspirațiile europene și reformele din țară, a declarat David Lidington.
”Guvernul britanic se angajează să susțină Moldova și procesul de reforme, perspectivele sale europene și integrarea sa europeană. Noi ne angajăm să susținem Moldova în vederea continuării reformelor necesare pentru semnarea Acordului de asociere și a celui de liber schimb pe parcursul anului curent” a declarat David Lidington. 

În același timp, oficialul britanbic a sugerat că cetățenii moldoveni nu vor primi deocamdată dreptul de a călători fără vize în Marea Britanie.

David Lidingtons-a întâlnit în această dimineață cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și cu oameni de afaceri din Marea Britanie. Natalia Gherman a declarat că a discutat cu oficialul britanic despre parcursul european al Republicii Moldova și că au fost evaluate rezultatele summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius și perspectivele de semnare a Acordului de asocire și a celui de liber schimb, precum și anularea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni care călătoresc în Uniunea Europeană.

Programul vizitei lui David Lidington mai include întrevederi cu prim-ministrul Iurie Leanca, cu liderii coaliției de guvernare, cu liderii opoziției, precum și cu guvernatorul regiunii găgăuze, Mihail Formuzal..

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău