Marea Britanie promite să fie alături de Ucraina „până la victorie''

  • 04 Octombrie 2022 09:20
Marea Britanie promite să fie alături de Ucraina „până la victorie''

Marea Britanie are rezistența necesară pentru a fi alături de Ucraina "până la victorie", promite ministrul său de externe, James Cleverly, într-un discurs pe care urmează să îl susțină marți în fața conferinței anuale a Partidului Conservator, relatează AFP.

Cleverly ar urma de asemenea să reafirme sprijinul de neclintit al Londrei pentru eforturile Ucrainei de a respinge forțele ruse și de a nu recunoaște niciodată anexarea de teritorii ucrainene de către Rusia, conform unor extrase din discurs.

"Nu suntem comentatori. Suntem actori pe teren, facem diferența apărându-ne valorile", afirmă ministrul.

Marea Britanie a furnizat un ajutor militar important Ucrainei de la începutul invaziei ruse la 24 februarie.

"Credem în libertate, în statul de drept. Credem că un agresor nu poate să își invadeze vecinul cu impunitate", subliniază șeful diplomației britanice.

"Din acest motiv, suntem alături de ucrainenii curajoși care își apără patria. Marea Britanie are rezistența strategică necesară pentru a-i ajuta să obțină victoria", adaugă el.

"Îi vom susține până când suveranitatea lor va fi restaurată. Nu vom recunoaște niciodată anexarea (regiunilor) Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie", promite de asemenea Cleverly. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău