Marea Britanie | Prestigiosul Colegiu Winchester va admite fete pentru prima dată de la înființarea sa în 1382

  • 09 Februarie 2021 17:10
Marea Britanie | Prestigiosul Colegiu Winchester va admite fete pentru prima dată de la înființarea sa în 1382

Colegiul Winchester din sudul Angliei, una dintre cele mai apreciate școli pentru băieți din Marea Britanie, unde a absolvit ministrul finanțelor Rishi Sunak, a anunțat marți că va admite fete, pentru prima dată de la înființarea sa în 1382, relatează AFP.

Această mică "revoluție" face parte dintr-o reformă menită să aducă "în secolul XXI" acest colegiu la care taxele de școlarizare se ridică la aproape 42.000 de lire sterline pe an (aproximativ 47.400 de euro).

"După aproape un secol de deliberări pe această temă, vom introduce fetele în școală în următorii câțiva ani", a precizat colegiul pe site-ul său. "Admiterea fetelor va aduce multiple beneficii: noi provocări intelectuale, diversitate de gândire, orizonturi mai largi", a adăugat el.


Școala, care găzduiește în prezent aproximativ 700 de băieți de colegiu, va admite cel puțin 30 de elevi externi, dintre care aproximativ jumătate sunt fete, din echivalentul liceului "cel puțin pentru începutul anului școlar 2022". Până la 50 de fete sunt așteptate să fie admise până în 2024 la acest colegiu.

Colegiul Winchester, care dorește în cele din urmă să admită circa 850 de elevi, își propune, de asemenea, să crească cu 25% numărul bursierilor, de la 120 la 150 în 2024, și să crească posibilitățile cursurilor online pentru a consolida "colaborările" cu școlile publice.

"Aceste schimbări constituie o nouă etapă interesantă în istoria (colegiului) Winchester, care va aduce numeroase beneficii generațiilor actuale și viitoare (de elevi)", a declarat un oficial al colegiului, Richard Stagg, într-un comunicat.

Colegiul Winchester este una dintre cele mai prestigioase școli secundare private din Marea Britanie, alături de Colegiul Eton, rezervat băieților elitei britanice. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău