Marea Britanie | Partidul Brexit nu reușește să-și facă intrarea în parlament, după un scrutin parțial

  • 07 Iunie 2019 10:28
Marea Britanie | Partidul Brexit nu reușește să-și facă intrarea în parlament, după un scrutin parțial

Partidul Brexit, învingător clar în scrutinul pentru Parlamentul European din luna mai, a pierdut joi, la mică diferență de voturi, alegerile legislative parțiale desfășurate în orașul Peterborough, din estul Angliei, eșuând astfel să-și facă intrarea în parlamentul de la Londra, transmit dpa și AFP, preluat de Agerpres.

Conform rezultatelor anunțat vineri dimineață, candidatul Partidului Brexit, Mike Greene, un antreprenor local, s-a plasat pe locul al doilea, cu aproape 29% din voturi, în urma reprezentantei laburiștilor, Lisa Forbes, care a întrunit circa 31% din sufragii, cu doar 683 mai multe decât principalul contracandidat.

Partidul Laburist, aflat totuși în declin Peterborough, reușește astfel să păstreze mandatul deputatei sale Lisa Forbes în parlamentul de la Westminster, unde este principala forță de opoziție.

Partidul Conservator, aflat la guvernare, a obținut locul al treilea, cu 21% din voturi, în fața Partidului Liberal-Democrat (12%).

Rezultatul scrutinului de la Peterborough a fost anunțat cu doar câteva ore înainte ca prim-ministrul britanic Theresa May să demisioneze oficial din funcția de lider al Partidului Conservator din cauza eșecului legat de Brexit.

Partidul Brexit, fondat în aprilie de controversatul fost lider al UKIP (Partidul pentru Independența Regatului Unit), Nigel Farage, a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile pentru Parlamentul European, câștigând 29 de mandate. Conservatorii au fost doar pe locul al cincilea, cu patru mandate, iar laburiștii s-au plasat pe locul al treilea, cu 10 mandate.

La scrutinul europarlamentar, Partidul Brexit obținuse un scor de 31,6% la Peterborough.

Lisa Forbes, candidata laburistă învingătoare în alegerile parțiale de joi, a declarat că rezultatul de la Peterborough constituie o înfrângere pentru 'politica de divizare' practicată de Partidul Brexit, în timp ce liderul laburist Jeremy Corbyn a vorbit despre o respingere a modului 'dezastruos' în care conservatorii au gestionat Brexit-ul. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău