Marea Britanie | O petiție contra supendării parlamentului a depășit un milion de semnături

  • 29 August 2019 09:13
Marea Britanie | O petiție contra supendării parlamentului a depășit un milion de semnături

O petiție contra deciziei premierului britanic, Boris Johnson, de a suspenda parlamentul până la 14 octombrie, cu aproape două săptămâni înainte de data Brexitului, a depășit miercuri seară un milion de semnături, potrivit site-ului oficial unde sunt adunate, notează AFP.

Această petiție cere ca "parlamentul să nu fie nici suspendat, nici dizolvat cel puțin până când" Brexitul va fi amânat sau anulat.

Suspendarea parlamentului britanic până la 14 octombrie, anunțată de premierul Boris Johnson, este un ''scandal constituțional'', a declarat miercuri președintele Camerei Comunelor, John Bercow.

La rândul său, liderul opoziției laburiste Jeremy Corbyn a afirmat că intenția premierului Boris Johnson de a extinde vacanța parlamentară până la 14 octombrie ''o faptă reprobabilă și o amenințare pentru democrația'' britanică.

''Sunt consternat de nechibzuința guvernului Johnson, care vorbește despre suveranitate și totuși încearcă să suspende parlamentul pentru a evita analizarea atentă a planurilor sale pentru un lipsit de înțelepciune Brexit fără acord. Este o amenințare pentru democrația noastră'', a menționat Jeremy Corbyn într-o declarație.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău