Marea Britanie | Noul titlu oferit de regină lui William după plecarea lui Harry, considerat drept recompensă

  • 26 Ianuarie 15:14
Marea Britanie | Noul titlu oferit de regină lui William după plecarea lui Harry, considerat drept recompensă

Gestul Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii de a-i acorda un nou titlu prințului William în Adunarea generală a Bisericii Scoției este privit ca o răsplată pentru nepotul care a rămas lângă familie în timpul discuțiilor privind îndepărtarea cuplului Harry și Meghan de privilegiile regale, scrie Digi24.ro.

Noul titlu acordat prințului William de către Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii ar fi fost un lucru normal în alte circumstanțe, dar la o săptămână după ce au fost luate ultimele hotărâri privind separarea prințului Harry și a soției sale, Meghan Markle de familia regală, sunt comentatori care interpretează gestul ca pe o „recompensă” pentru prințul care a rămas apropiat familiei, potrivit sursei citate.

Ducele de Cambridge, William va prelua funcția de Înalt reprezentant al coroanei în Adunarea generală a Bisericii Scoției. Prințul va îndeplini astfel diferite funcții ceremoniale și va efectua vizite oficiale.

Predecesorul său în funcție a fost Richard Scott, al 10-lea duce de Buccleuch și al 12-lea duce de Queensberry. De-a lungul vremii și alți membri ai familiei regale au mai ocupat acest post, prințesa Anne, prințul Charles și prințul Edward. Postul reprezintă rolul de protector și membru al reginei în biserica națională reformată din Scoția. Regina își numește anual reprezentantul pentru această funcție.

Prințul Harry, în vârstă de 35 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, și fosta actriță americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron. Cei doi au anunțat la începutul anului că vor renunța la calitățile de membri importanți ai Casei regale. Conform noului aranjament, Harry va rămâne prinț, iar cuplul își va păstra titlul de duci de Sussex, în timp ce își începe o nouă viață, departe de Marea Britanie. Prințul Harry și ducesa Meghan își vor petrece majoritatea timpului în America de Nord și nu vor mai participa la evenimentele viitoare oficiale ale familiei regale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
22
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,1 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
23
Fri
19

Curs oficial BNM 12 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău