Marea Britanie: Noul parlament va fi convocat pentru 12 decembrie, anunță guvernul britanic

  • 25 Noiembrie 2019 15:55
Marea Britanie: Noul parlament va fi convocat pentru 12 decembrie, anunță guvernul britanic

Noul parlament britanic, rezultat în urma alegerilor legislative de pe 12 decembrie, va fi convocat pentru data de 17 decembrie, iar dacă Boris Johnson va rămâne prim-ministru, guvernul său intenționează să-și prezinte agenda legislativă o săptămână mai târziu, pe 19 decembrie, a anunțat luni guvernul de la Londra, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Comunicatul precizează că, dacă va exista o schimbare de guvern după scrutinul de pe 12 decembrie, aceste planuri s-ar putea modifica.

Alegerile din Marea Britanie se vor desfășura cu trei ani înainte de termen după ce parlamentul nu a reușit să depășească blocajul legat de Brexit.

Partidul Conservator al lui Boris Johnson conduce în fața Partidului Laburist în sondaje înaintea ultimelor două săptămâni de campanie, dar rezultatul este dificil de prezis în condițiile în care Brexitul a tulburat liniile tradiționale de partid.

Planul de reunire rapidă a parlamentului pentru 'Discursul Reginei', prin care suverana Elisabeta a II-a deschide în mod oficial lucrările legislativului și prezintă agenda guvernului, scoate în evidență promisiunea de campanie a lui Johnson privind ieșirea cât mai rapidă din Uniunea Europeană.

Boris Johnson s-a angajat că va veni înainte de Crăciun în fața parlamentului cu legile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de Brexit convenit de el cu Bruxellesul.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău