Marea Britanie | Noul bilanț al deceselor - cel mai redus din martie

  • 26 Aprilie 2020 20:23
Marea Britanie | Noul bilanț al deceselor - cel mai redus din martie

Regatul Unit a înregistrat duminică 413 decese suplimentare în spitalele cu pacienți afectați cu noul coronavirus, cifră care marchează o scădere clară și ridică bilanțul total la 20.732 de morți în această țară, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Noul bilanț a fost făcut public duminică de către ministrul agriculturii și mediului George Eustice în cursul unei conferințe de presă, conform Reuters.

Această cifră, cea mai scăzută de la sfârșitul lunii martie, marchează o diminuare spectaculoasă față de ziua precedentă, când s-au înregistrat 813 decese.

Ministrul britanic a spus că un număr total de 152.840 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, o creștere cu 4.463 față de ziua precedentă.

Marea Britanie înregistrează în prezent o tendință descendentă foarte clară a numărului de persoane spitalizate cu COVID-19, a declarat duminică directorul Serviciul național de sănătate (HNS) din Anglia, Stephen Powis.

"Avem în prezent o tendință foarte clară de reducere a numărului de persoane spitalizate cu noul coronavirus. Aceasta se observă cel mai bine la Londra, dar puteți vedea același lucru și în Midlands (centrul Angliei), ca și începutul acestui proces și în alte zone ale Regatului Unit", a spus el.

"Aceasta demonstrează clar că felul în care am respectat noi distanțarea socială s-a dovedit benefic, reducând transmisia și propagarea virusului", a subliniat acesta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău