Marea Britanie | Medicii avertizează privind pericolul unui al doilea val de coronavirus

  • 24 Iunie 2020 10:26
Marea Britanie | Medicii avertizează privind pericolul unui al doilea val de coronavirus

Medici britanici de vârf avertizează partidele politice din Regatul Unit că este probabilă apariția de focare locale de coronavirus, iar al doilea val al epidemiei este un risc real, transmite Reuters miercuri, potrivit Agerpres.

Deși forma viitoare a pandemiei în Regatul Unit este greu de prevăzut, dovezile disponibile indică probabilitatea tot mai mare' a reizbucnirii COVID-19, arată semnatarii scrisorii deschise publicate în British Medical Journal. Printre aceștia se numără Derek Alderson, președinte al Colegiului Regal al Chirurgilor, Andrew Goddard, președinte al Colegiului Regal al Medicilor și Katherine Henderson, președintă a Colegiului Regal pentru Medicina de Urgență.

'Multe elemente de infrastructură necesare pentru limitarea răspândirii virusului încep să fie instalate, dar rămân probleme substanțiale', susțin medicii citați.

Premierul Boris Johnson a declarat marți că barurile, restaurantele și hotelurile din Anglia s-ar putea redeschide luna viitoare, în cadrul relaxării restricțiilor care au blocat aproape complet economia britanică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău