Marea Britanie: Johnson critică ''atacurile rușinoase'' asupra poliției la un protest de la Bristol

  • 27 Martie 2021 14:20
Marea Britanie: Johnson critică ''atacurile rușinoase'' asupra poliției la un protest de la Bristol

Premierul britanic Boris Johnson a criticat sâmbătă cu fermitate "atacurile rușinoase" asupra polițiștilor după ce un protest desfășurat la Bristol împotriva unui proiect de lege pentru sporirea prerogativelor poliției a degenerat în violențe, zece persoane fiind arestate, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit poliției, protestatarii au aruncat cu sticle, cărămizi și ouă în forțele de ordine, după ce manifestația lor începută pașnic în cursul după-amiezii de vineri a devenit violentă seara.

"Noaptea trecută s-au înregistrat atacuri rușinoase asupra polițiștilor la Bristol. Polițiștii noștri nu ar trebui să se confrunte cu cărămizi, sticle și artificii aruncate asupra lor de o bandă înclinată spre violențe și spre distrugerea proprietății", a scris Johnson pe Twitter.

 "Poliția și municipalitatea au sprijinul meu deplin", a adăugat el.


Forțele speciale de poliție au reușit să îi respingă pe protestatari folosit scuturi și bastoane, conform fotografiilor și imaginilor televizate.

Bristol este scena unor proteste împotriva unui proiect de lege al guvernului, aflat în prezent în parlament, care ar oferi poliției noi puteri de a restricționa protestele de stradă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău