Marea Britanie | Jeremy Corbyn: Negocierile privind Brexitul trebuie să continue

  • 09 Iunie 2017 15:39
Marea Britanie | Jeremy Corbyn: Negocierile privind Brexitul trebuie să continue

Negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE trebuie să continue, a afirmat vineri liderul opoziției laburiste Jeremy Corbyn, după ce premierul britanic Theresa May nu a reușit să obțină o majoritate parlamentară în cadrul alegerilor legislative de joi, relatează Reuters și DPA.

Întrebat dacă negocierile pentru Brexit, care urmează să înceapă pe 19 iunie, ar trebui amânate, Corbyn a declarat pentru Sky News: 'Vor trebui să meargă înainte deoarece Articolul 50 a fost activat, guvernul va trebui să înceapă aceste negocieri pentru Brexit în 11 zile'.

'Poziția noastră este foarte clară, dorim un Brexit în primul rând pentru locurile de muncă, de aceea cel mai important lucru este acordul comercial cu Europa', a adăugat el.

Corbyn a spus că laburiștii au câștigat alegerile deoarece a constatat o creștere a numărului de mandate și de voturi și că partidul său este pregătit să conducă un guvern minoritar.

Partidul Laburist a ieșit învingător în alegerile legislative care au avut loc joi în Marea Britanie și este 'gata să-i servească pe oamenii care i-au acordat încrederea', a susținut liderul laburist.

'Am prezentat politicile noastre — politici puternice și pline de speranță — și am primit un răspuns uimitor din partea publicului. Cred că este destul de clar cine a câștigat alegerile', a declarat el pentru BBC.

'Nu există o majoritate parlamentară pentru nimeni în prezent; partidul care a pierdut în alegeri este Partidul Conservator; argumentele pe care Partidul Conservator le-a adus în aceste alegeri au pierdut', a menționat oficialul britanic pentru Sky News. 'Cred că avem nevoie de o schimbare', a spus el.

Theresa May, al cărei Partid Conservator a câștigat cele mai multe mandate, a semnalat că va utiliza dreptul pe care îl are pentru a face prima încercare de a forma un guvern, dar nu este clar dacă va avea sprijinul necesar pentru aceasta, notează Reuters.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău