Marea Britanie, îngrijorată că în timpul carantinei s-au înmulțit recrutările adolescenților în scopuri teroriste

  • 05 Martie 2021 08:45
Marea Britanie, îngrijorată că în timpul carantinei s-au înmulțit recrutările adolescenților în scopuri teroriste

Marea Britanie și-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu înmulțirea arestărilor în rândul adolescenților pentru delicte de natură teroristă, stabilind o legătură între măsurile de carantină introduse împotriva coronavirusului și recrutările de tineri de către organizații precum gruparea Stat Islamic, relatează AFP, citată de Agerpres.

În fața deputaților, ministrul de Externe Dominic Raab a vorbit despre o creștere cu 7% în decembrie comparativ cu anul precedent a „volumului conținuturilor teroriste online” și „o creștere îngrijorătoare a procentului copiilor și adolescenților care sunt în prezent arestați pentru delicte teroriste”.

Potrivit lui Raab, poliția londoneză consideră că măsurile succesive de izolare introduse împotriva epidemiei cauzate de coronavirus facilitează „accesul digital al teroriștilor la cei care sunt probabil mai receptivi la mesajele extremiste”.

El a invocat gruparea teroristă Stat Islamic (SI), pe care o consideră drept „cea mai importantă amenințare teroristă, atât la nivel național, cât și în străinătate”.

Deputata laburistă Lisa Nandy, însărcinată de opoziție cu afacerile externe, s-a declarat „profund tulburată” de modul în care tinerii au fost luați ca țintă de SI în timpul izolării.

În Marea Britanie e în vigoare de la începutul lui ianuarie un al treilea lockdown, care presupune închiderea unităților școlare, pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, care a făcut peste 123.000 de morți.

În Marea Britanie au avut loc în ultimii ani mai multe atacuri revendicate de Stat Islamic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău