Marea Britanie: Îngrijorări privind tulpina braziliană a COVID-19

  • 02 Martie 2021 09:40
Marea Britanie: Îngrijorări privind tulpina braziliană a COVID-19

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 115 milioane de contaminări și două milioane și jumăte de decese.

Marea Britanie este țara cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19 în Europa: 123 de mii. În total, de la începutul pandemiei până în prezent, 4,2 milioane de britanici au fost infectați cu noul coronavirus.
 
Pe fondul succesului campaniei de vaccinare situația s-a ameliorat, dar acum există îngrijorări cu privire la răspândirea tulpinii braziliene a virusului. Autoritățile încearcã acum să identifice sursa a  șase cazuri de infectare.
 
Până în acest moment au fost identificate în Marea Britanie șase cazuri de infectare cu tulpina coronavirusului din Brazilia, trei în Anglia și trei în Scoția. Se crede că această tulpină este mult mai contagioasă și poate infecta și pe cei care au avut deja alte tulpini ale virusului. Până în 15 februarie, Marea Britanie nu a avut restricții de călătorie pentru cei care vin din zone unde noile tulpini sunt prevalente. În acest moment, cetățenii brazilieni au interdicție de a intra în Marea Britanie, însă tulpina este deja în țară. Opoziția a criticat sever strategia guvernului privind controlul granițelor, critici respinse însă de premierul Boris Johnson.
 
Boris Johnson: Avem un regim de frontiere care este printre cele mai severe din lume, ca să oprim persoane ce pot fi infectate cu variante ale virusului ce prezintă îngrijorare să intre în țară. Uitați-vă la efortul uriaș pe care l-am făcut să oprim tulpina din Africa de Sud să ajungă aici. Același efort îl facem acum să izolăm tulpina din Brazilia.
 
Mai mulți oameni de știință britanici au exprimat îngrijorări că tulpina din Brazilia ar putea fi mai rezistentă la vaccin. Boris Johnson a declarat însă că nu există motive, în acest moment, să se creadă că vaccinurile existente nu sunt eficiente împotriva tulpinilor noi din Brazilia și Africa de Sud.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău