Marea Britanie | Încă un oficial și-a anunțat demisia, în urma tensiunilor cu SUA

  • 22 Iulie 2019 13:00
Marea Britanie | Încă un oficial și-a anunțat demisia, în urma tensiunilor cu SUA

Alan Duncan, adjunctul ministrului de Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, și-a anunțat luni demisia în urma nemulțumirilor generate de demisia ambasadorului britanic în Statele Unite, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Alan Duncan a demisionat. Și-a prezentat scrisoarea de demisie în această dimineață”, editor politic al publicației The Times.

Alan Duncan l-a acuzat pe Boris Johnson, favoritul pentru preluarea funcției de prim-ministru al Marii Britanii, că nu a reușit să îl susțină pe Kim Darroch, ambasadorul Marii Britanii în Statele Unite, în disputa cu președintele american Donald Trump.

Kim Darroch, ambasadorul Marii Britanii în Statele Unite, a anunțat în data de 10 iulie că demisionează din funcție, în contextul polemicilor apărute după ce a numit "ineptă" Administrația SUA.

Kim Darroch a afirmat că Administrația Donald Trump este "ineptă" și "disfuncțională", iar președintele american Donald Trump este "incompetent", potrivit unor documente diplomatice confidențiale divulgate. Președintele american, Donald Trump, l-a catalogat drept "foarte stupid" pe Kim Darroch, dar acesta a beneficiat în continuare de susținerea Guvernului Theresa May.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău