Marea Britanie, Germania, Belgia și Olanda sub un val de frig polar

  • 10 Februarie 2021 10:49
Marea Britanie, Germania, Belgia și Olanda sub un val de frig polar

Un val de frig afectează mai multe țări din vestul Europei, iar după furtunile de zăpadă din ultimele zile și urmează temperaturi extrem de scăzute. Ninsorile abundente au perturbat circulația în Marea Britanie, Germania, Belgia sau Olanda.

Autoritățile germane au făcut apel către cetățeni să evite orice fel de deplasare, sute de mașini au fost blocate pe autostrăzi mai multe ore, iar trenurile au avut întârzieri sau chiar au fost suspendate pentru că șinele și macazurile au fost înghețate.

Valul de frig polar persistă și va fi mai puternic în nord, unde astăzi stratul de zăpadă se va apropia de 50 de cm la Hamburg și pe coasta Mării Baltice. Prognozele meteo arată că ninsorile scad în intensitate însă gerul s-ar putea prelungi cel puțin o săptămână cu temperaturi de până la minus 25 de grade în cursul nopților. Temperaturi extrem de scăzute se înregistrează și în Belgia și Olanda, țări care nu au mai avut parte de un episod de iarnă severă de mai bine de un deceniu. Pe aeroportul din Bruxelles echipele fac tot posibilul pentru a curăța de zăpadă și gheață pistele de zbor și pentru a degivra avioanele cât mai repede posibil și se anunță întârzieri ale unor curse. Chiar și centrele de vaccinare pentru coronavirus au fost închise în localități din Regatul Unit și Olanda. În sudul continentului, regiunile spaniole Andalucía și Murcia sunt sub avertizări de furtună și vânt puternic, iar în Aragón și Catalonia se anunță ninsori și viscol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău