Marea Britanie declară urgență națională din cauza temperaturilor record

  • 15 Iulie 20:01
Marea Britanie declară urgență națională din cauza temperaturilor record

Met Office, serviciul meteorologic din Marea Britanie, a declarat vineri stare de urgență națională și a emis o avertizare de ''căldură extremă'' pentru anumite regiuni din Anglia valabilă luni și marți săptămâna viitoare, când temperaturile ar putea atinge maxime record, informează Reuters.

'Temperaturi excepționale, posibil record sunt preconizate pentru luni, apoi din nou marți'', a anunțat Met Office, potrivit Agerpres.


''Nopțile ar putea de asemenea să fie excepțional de călduroase pentru Regatul Unit, în special în zonele urbane. Această situație ar putea avea impact pe scară largă asupra oamenilor și infrastructurii''.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie a fost de 38,7 grade Celsius, înregistrată în grădina botanică a Universității Cambridge pe 25 iulie 2019.

La începutul acestei săptămâni, Agenția pentru securitate sanitară a Marii Britanii împreună cu Met Office au emis o alertă de nivel trei pentru unele regiuni din țară, în urma căreia serviciile sociale și sanitare trebuie să ia măsuri suplimentare pentru protejarea persoanelor vulnerabile.

Potrivit Met Office, alerta roșie, de nivel patru, este declarată ''când un val de căldură este atât de sever sau prelungit, încât efectele sale depășesc sistemul sanitar și de asistență socială. La acest nivel, boli sau decese pot surveni și în rândul persoanelor într-o formă fizică bună și sănătoase, nu doar în rândul grupurilor de risc''.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,89
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,24 m/s
Sun
16
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău