Marea Britanie | David Attenborough, desemnat Avocatul Poporului la COP26 înaintea summitului privind schimbările climatice

  • 10 Mai 2021 11:45
Marea Britanie | David Attenborough, desemnat Avocatul Poporului la COP26 înaintea summitului privind schimbările climatice

Naturalistul David Attenborough a fost desemnat de Marea Britanie să desfășoare acțiuni care să inspire demersuri pentru soluționarea problemei schimbărilor climatice, în calitate de Avocat al Poporului, înaintea Conferinței ONU asupra schimbărilor climatice (COP26) din noiembrie, care se va desfășura la Glasgow, în Scoția, informează Reuters luni.

COP26 ar putea accelera măsurile adoptate de cei mai mari poluatori ai lumii pentru combaterea schimbărilor climatice, o problemă despre care activiștii, oamenii de știință și liderii mondiali susțin că ar putea pune în cele din urmă în pericol planeta.

Marea Britanie deține în acest an președinția conferinței.

Attenborough, în vârstă de 95 de ani, cel mai influent prezentator și realizator de emisiuni despre fauna sălbatică, îi va îndemna pe lideri în cadrul unor evenimente organizate în următoarele șase luni să pună clima și protecția naturii în fruntea agendei lor, inclusiv la summitul ''Grupului celor Șapte'' (G7) din iunie din Cornwall, sud-vestul Angliei, a precizat luni Guvernul britanic.

Naturalistul a fost, de asemenea, invitat să se adreseze liderilor mondiali și publicului la summitul de la Glasgow, considerat cel mai important eveniment dedicat climei organizat după ''Acordul de la Paris'' din 2015.

''David Attenborough a inspirat deja milioane de oameni din Marea Britanie și din întreaga lume cu pasiunea și cunoștințele sale în ceea ce privește necesitatea de a acționa în contextul schimbărilor climatice și de a proteja planeta pentru generațiile viitoare. Nu există o persoană mai potrivită să dea un impuls pentru schimbări suplimentare pe măsură ce ne apropiem de summit-ul COP26 din noiembrie asupra climei'', a declarat premierul Boris Johnson.

Johnson a declarat că va încerca să îi convingă pe liderii de la summit-ul G7 pe care îl va prezida să își ia angajamente ferme în ceea ce privește schimbările climatice.

Attenborough s-a arătat încrezător în succesul COP26.

''Nu ar putea exista un moment mai important pentru un acord internațional. Epidemia ne-a demonstrat cât de crucial este să se ajungă la un acord între națiuni dacă vrem să rezolvăm astfel de probleme la nivel mondial'', a declarat el.

În februarie, Attenborough a declarat Consiliului de Securitate al ONU că schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare la adresa siguranței cu care s-a confruntat vreodată omul modern.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău