Marea Britanie | Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferențial pentru imigranții din UE după Brexit

  • 17 Noiembrie 2019 16:28
Marea Britanie | Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferențial pentru imigranții din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului preferențial pentru imigranții proveniți din Uniunea Europeană dacă vor câștiga alegerile parlamentare de pe 12 decembrie, transmite duminică Reuters.

Nivelul imigrației și îngrijorările legate de presiunea pusă de acesta asupra serviciilor publice au fost un puternic factor motivațional pentru votul în favoarea Brexit-ului la referendumul din 2016.

Stabilind detaliile politicii lor în domeniul imigrației în perspectiva alegerilor din decembrie, conservatorii au spus că, după Brexit, cetățenii UE vor trebuie să aștepte în mod tipic cinci ani înainte de a avea acces la plăți sociale, comparativ cu trei luni în prezent.

'Întrucât ieșim din UE, avem o nouă oportunitate pentru echitate și să facem astfel încât toți cei care vin aici să fie tratați la fel. Vom face sistemul nostru de imigrație egal', a declarat Boris Johnson.

Conservatorii au mai spus că vor majora suprataxa internațională plătită de imigranți pentru a avea acces la Serviciul Național de Sănătate (NHS) de la 400 lire sterline la 625 lire sterline începând de anul viitor, și o vor extinde la toți lucrătorii străini, inclusiv la cei din UE după ce libertatea de circulație va înceta în ianuarie 2021.

Prin această măsură, Partidul Conservator se așteaptă că se vor strânge peste 500 milioane de lire anual.

Conservatorii mai prevăd și că marea majoritate a celor care vor dori să vină să lucreze în Marea Briatnie vor avea nevoie de o ofertă de muncă, indiferent din ce parte a lumii sunt, excepție făcând oamenii de știință cu înaltă calificare și persoanele care vor să înceapă o afacere.

Predecesorii lui Boris, David Cameron și Theresa May, au fost criticați intens pentru că nu și-au respectat promisiunea de a reduce migrația netă anuală la sub 100.000 de persoane. Potrivit statisticii oficiale publicate în august, cifra a fost de peste două ori mai mare.

Conservatorii au promis că vor introduce după Brexit un sistem de imigrație pe bază de puncte.

'Nu vom fixa o țintă arbitrară', a declarat ministrul de externe Dominic Raab la BBC TV, întrebat cât de mult intenționează partidul său să reducă imigrația.

'Ceea ce vom face este să ne asigurăm că guvernul și parlamentul au luat controlul asupra imigrației, așa încât să obținem avantajele, beneficiile (...) și să controlăm costurile și presiunile', a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău