Marea Britanie comandă un studiu global asupra persecuțiilor ce îi vizează pe creștini

  • 26 Decembrie 2018 10:34
Marea Britanie comandă un studiu global asupra persecuțiilor ce îi vizează pe creștini

Marea Britanie a comandat un studiu independent asupra persecuțiilor care îi vizează pe creștini pentru a descoperi pași concreți prin care îi poate susține pe practicanții acestei religii despre care se spune că a fost vizată de o creștere dramatică a violențelor la nivel mondial, relatează Reuters și dpa.

Circa 215 milioane de creștini din întreaga lume s-au confruntat cu persecuțiile din cauza credinței lor anul trecut, femeile și copii creștini fiind în special vulnerabili și deseori supuși violențelor sexuale.

Anul trecut, în medie, 250 de creștini au fost uciși lunar din cauza credinței lor, potrivit Reuters.

'Foarte des persecutarea creștinilor este un semnal timpuriu de alertă privind persecutarea oricărei minorități', a precizat ministrul de externe Jeremy Hunt într-un comunicat dat publicității miercuri.

'Astăzi i-am cerut episcopului de Truro (Philip Mounstephen - n.r.) să analizeze cum poate răspunde mai bine guvernul britanic la plaga persecuției creștinilor în întreaga lume. Putem și trebuie să facem mai mult', a adăugat el.

Studiul va întocmi o hartă cu persecuțiile care îi vizează pe creștini în țări cheie din Orientul Mijlociu, Africa și Asia, va analiza sprijinul britanic și va recomanda un un răspuns politic comprehensiv, a precizat guvernul de la Londra.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău