Marea Britanie | Cel mai rapid ritm de creștere a salariilor din ultimii zece ani

  • 19 Februarie 2019 18:49
Marea Britanie | Cel mai rapid ritm de creștere a salariilor din ultimii zece ani

Majorarea salariilor în Marea Britanie a fost peste așteptări în perioada iunie - august 2018, în timp ce firmele nu reușesc să facă angajări, din cauza lipsei de personal, arată datele publicate marți de Oficiul Național de Statistică (ONS), transmit Financial Times, BBC și Reuters.

Câștigurile totale, excluzând bonusurile, au urcat în ritm anual cu 3,1% în perioada iunie - august 2018, față de un avans de 2,9% în precedentele trei luni. Este cel mai rapid ritm din ianuarie 2009 și depășește estimările analiștilor.

Incluzând bonusurile, salariile au crescut cu 2,7% în perioada iunie - august 2018, de la 2,6% în precedentele trei luni. Economiștii intervievați de Reuters se așteptau la un avans de 2,6%.

Creșterea salariilor a fost mai rapidă decât inflația, care s-a situat în perioada menționată la 2,5%.

"Datele privind piața forței de muncă sugerează că, în sfârșit, concurența pentru angajați sprijină majorarea salariilor. Încetinirea din mai și iunie a fost contrabalansată de avansul din iulie. Câștigurile totale, excluzând bonusurile, au înregistrat cel mai rapid ritm de creștere din iulie 2015", a apreciat Andrew Wishart, economist la Capital Economics.

Oficiul Național de Statistică a anunțat că rata șomajului s-a menținut la 4% în perioada iunie - august 2018, cel mai redus nivel din 1975, iar numărul șomerilor a scăzut cu 47.000, la 1,36 milioane. Numărul angajaților din Regatul Unit a scăzut cu 3.000, la 32,39 milioane. Este primul declin în aproape un an.

David Freeman, director în cadrul ONS, a declarat: "Ritmul de creștere a salariilor a fost cel mai rapid din ultimul deceniu dar, ținând cont de inflație, creșterea este mai atenuată. Numărul angajaților rămâne aproape de un nivel ridicat record, în timp ce rata șomajului este la cel mai redus nivel din 1975".

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău