Marea Britanie | Boris Johnson: Brexit înseamnă să ținem sub control imigrația

  • 01 Decembrie 2016 19:09
Marea Britanie | Boris Johnson: Brexit înseamnă să ținem sub control imigrația

Secretarul britanic pentru afaceri externe, Boris Johnson, a afirmat joi că planul Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană are drept scop principal controlul imigrației, scrie Reuters.

Conform SkyNews, Johnson le-ar fi spus mai devreme ambasadorilor a patru state UE că, personal, el ar fi în favoarea liberei circulații în interiorul blocului.

Premierul Theresa May a spus că votul britanicilor de la 23 iunie a fost un mesaj că libera circulație a cetățenilor UE nu poate continua fără schimbări.

În holul unui hotel din Roma, unde Johnson participă la o conferință organizată de Ministerul italian de Externe, oficialul britanic a spus că a vorbit cu ambasadorii UE despre Brexit și că le-a spus că Marea Britanie părăsește Uniunea tocmai pentru a ține mai bine sub control imigrația.

"Am spus foarte clar acelui grup de ambasadori, cred că la micul dejun, că imigrația a fost un lucru bun pentru Marea Britanie din multe puncte de vedere, dar că a scăpat de sub control și că trebuie să preluăm din nou controlul", a spus Johnson.

A intrat apoi în lift, fără să răspundă direct la întrebarea dacă, personal, susține într-adevăr libera circulație. "Să recâștigăm controlul, de aceea părăsim Uniunea Europeană!" a mai strigat oficialul britanic înainte să se închidă ușile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău