Marea Britanie avertizează în privința riscului izbucnirii unui război accidental între SUA și Iran

  • 24 Iunie 2019 16:10
Marea Britanie avertizează în privința riscului izbucnirii unui război accidental între SUA și Iran

Marea Britanie nu consideră că Statele Unite sau Iranul își doresc un război, însă Londra este preocupată de posibilitatea declanșării unui conflict accidental, a declarat Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, potrivit cotidianului The New York Times, citat de Mediafax.

Suntem foarte preocupați: nu credem că vreuna din părți dorește un război, dar suntem foarte îngrijorați că am putea să ne trezim cu un război accidental și facem tot ce putem pentru a detensiona lucrurile", a afirmat Hunt pentru postul radio BBC.

Hunt a mai afirmat că Marea Britanie discută cu SUA în legătură cu "situația foarte periculoasă din Golf".

"Facem tot ce putem pentru a detensiona situația", a conchis oficialul britanic.

În contextul amplificării tensiunilor militare cu Iranul după retragerea SUA din Acordul atomic cu Teheranul, în ultimele două luni, Pentagonul a trimis în regiune portavionul USS Abraham Lincoln și grupul naval aferent, care are circa 70 de avioane de atac, precum și trei distrugătoare din clasa Arleigh Burke. De asemenea, au fost trimise bombardiere B52 în Qatar și avioane F-35 și F-15 în Emiratele Arabe Unite. În plus, în Bahrain se află Flota a V-a a SUA și militari ai Unității navale de reacție rapidă 22.

Președintele american Donald Trump a declarat, vineri, că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău