Marea Britanie ar putea trimiterea drone în regiunea Golfului Persic, în contextul relațiilor tensionate cu Iranul

  • 02 Septembrie 2019 14:07
Marea Britanie ar putea trimiterea drone în regiunea Golfului Persic, în contextul relațiilor tensionate cu Iranul

Marea Britanie ia în considerare trimiterea dronelor în regiunea Golfului Persic, în contextul relațiilor tensionate pe care le are cu Iranul, transmite Sky News.

Dronele ar putea ajuta la supravegherea regiunii în timp ce vasele britanice însoțesc petrolierele cu steagul Marii Britanii prin Strâmtoarea Ormuz.

Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii dețin mai multe drone care în prezent se află în Kuweit, însă acestea ar putea fi redistribuite dacă o astfel de decizie va fi luată.

Pe data de 4 iulie, forțele britanice au oprit și sechestrat tancul petrolier Grace 1, sub pavilion panamez, pe baza suspiciunilor că nava urma să transporte petrol în Siria, încălcând sancțiunile impuse regimului de la Damasc de Uniunea Europeană. Iranul respinge acuzațiile în acest sens.

Două săptămâni mai târziu, forțele iraniene au sechestrat un tanc petrolier britanic în apropiere de Strâmtoarea Ormuz, citând presupuse încălcări ale legislației privind navigația maritimă. Guvernul de la Londra consideră această acțiune ca fiind ilegală.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău