Marea Britanie: Alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii

  • 27 Mai 2022 15:27
Marea Britanie: Alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii

Autoritățile sanitare britanice au confirmat vineri alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii de sub 10 ani, bilanțul total al cazurilor urcând la 222 în această țară, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit Agenției britanice pentru securitate sanitară (UKHSA), dintre cazurile confirmate 158 au fost raportate în Anglia, 31 în Scoția, 17 în Țara Galilor și 16 în Irlanda de Nord, agenția precizând că nu s-a semnalat niciun deces.

Majoritatea cazurilor corespund minorilor cu vârsta sub 5 ani, care inițial au prezentat simptome de gastroenterită urmate de icter (colorare în galben a pielii ca urmare a creșterii nivelului de bilirubină).

Consiliera medicală a UKHSA, Renu Bindra, a informat că studiile sugerează "asocierea cu un adenovirus și că se explorează această legătură, alături de alți factori care ar fi putut interveni, precum infecții prealabile inclusiv cu COVID-19".

"Colaborăm cu alte țări care se confruntă cu o recrudescență a cazurilor pentru a împărtăși informații și a afla mai multe despre aceste infecții", a declarat consiliera mediilor locale.

"Probabilitatea ca minorii să dezvolte hepatită continuă să fie extrem de scăzută. Menținerea măsurilor igienă și de a se asigură că copiii se spală bine pe mâini ajută la reducerea răspândirii multor infecții comune, inclusiv adenovirusul", a subliniat Renu Bindra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău