Marea Britanie: Alex Chalk a fost desemnat ministru al justiției, după demisia lui Dominic Raab

  • 21 Aprilie 2023 17:08
Marea Britanie: Alex Chalk a fost desemnat ministru al justiției, după demisia lui Dominic Raab

Parlamentarul britanic Alex Chalk a fost desemnat ministru al justiției vineri, în urma demisiei din aceeași zi a lui Dominic Raab, a anunțat guvernul de la Londra, potrivit Agerpres.

Raab, care era și vicepremier în guvernul condus de Rishi Sunak, a demisionat vineri dimineață în urma unei anchete independente privind acuzațiile de hărțuire morală (bullying) la locul de muncă care i-au fost aduse.

În vârstă de 46 de ani, Alex Chalk a fost responsabil pentru achiziții militare în cadrul Ministerului Apărării britanic, funcție pe care o deținea de la preluarea mandatului de premier al lui Rishi Sunak, în octombrie anul trecut.

Chalk a lucrat ca avocat timp ce 14 ani înainte de a deveni parlamentar, în 2015. El s-a specializat în cazuri de antiterorism, crimă și alte infracțiuni grave înainte de a intra în politică.

Pe numele lui Dominic Raab au fost formulate opt plângeri referitoare la comportamentul său din perioada când era ministru al afacerilor externe și ministru pentru Brexit.

În luna noiembrie, cotidianul The Guardian a relatat că desemnarea lui Dominic Raab la conducerea Ministerului Justiției a provocat neliniște pentru numeroși funcționari, unii dintre ei având în vedere să demisioneze. Conform publicației britanice, personalul ministerului a descris o ''cultură a fricii'' în interiorul instituției conduse de un ''tiran nepoliticos și agresiv''.

Demisia lui Raab este cea de-a treia a unui ministru britanic din motive de conduită personală de când Sunak a devenit premier în octombrie. La preluarea mandatului, Rishi Sunak promisese că va da dovadă de ''integritate, profesionalism și responsabilitate'', după seria de scandaluri din timpul lui Boris Johnson. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău