Marea Britanie afirmă că Rusia se pregătește să înceapă în curând un exercițiu nuclear strategic

  • 10 Februarie 2022 11:56
Marea Britanie afirmă că Rusia se pregătește să înceapă în curând un exercițiu nuclear strategic

Rusia se pregătește să înceapă în curând un exercițiu nuclear strategic, a declarat joi ministrul apărării britanic, Ben Wallace, care a atras atenția că acțiunile Kremlinului merg în direcția greșită, în ciuda eforturilor de a găsi o soluție diplomatică, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Wallace a spus că Marea Britanie deține informații secrete conform cărora Rusia pune la punct planuri pentru așa-numite operațiuni fabricate ca pretext de a invada Ucraina, precum și pentru atacuri cibernetice și alte activități de destabilizare.

"În ciuda discuțiilor, direcția în care evoluează situația este una greșită", a declarat Wallace la BBC Radio.

"Rușii își înmulțesc în continuare batalioanele tactice. Se pregătesc să înceapă în curând un exercițiu nuclear strategic și vedem de asemenea activități și în alte zone", a adăugat el.

Într-un interviu separat pentru LBC Radio, Wallace a mai afirmat că în acest moment progresele pentru rezolvarea crizei ucrainene sunt lente și că există posibilitatea ca Marea Britanie să trimită trupe suplimentare în estul Europei dacă va fi nevoie, pentru a-și sprijini aliații. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău