Marea Britanie, afectată de incendii de vegetație, după cea mai călduroasă zi de iarnă înregistrată în această țară

  • 27 Februarie 2019 15:15
Marea Britanie, afectată de incendii de vegetație, după cea mai călduroasă zi de iarnă înregistrată în această țară

Pompierii britanici luptă cu mai multe incendii de vegetație, miercuri, inclusiv cu un amplu focar apărut într-o zonă mlăștinoasă la nord de orașul Manchester, după ce în Marea Britanie s-a înregistrat recent cea mai călduroasă zi de iarnă din istoria consemnărilor meteorologice, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Un incendiu a izbucnit marți seară în Saddleworth Moor, o zonă deluroasă foarte populară în rândul pasionaților de drumeții. De atunci, focarul s-a extins și acoperă o suprafață de 1,5 kilometri pătrați.

Flăcările rezultate erau foarte înalte, iar martorii au spus că au asistat la "scene apocaliptice".

Laura Boocock, comandantul diviziei de incidente din cadrul Serviciului de Pompieri din West Yorkshire, a declarat pentru BBC că acel focar reprezintă "unul dintre cele mai mari incendii de turbărie" cu care s-a confruntat vreodată structura pe care o coordonează.

Cinci echipaje de pompieri și două unități specializate în incendii de turbărie încercau miercuri să limiteze focarul. Nu au fost raportate cazuri de pompieri vătămați.

Incendiile s-au produs după ce Marea Britanie a înregistrat cea mai călduroasă zi de iarnă din istoria sa, luni, când temperaturile au ajuns până la valoarea de 21,2 grade Celsius în Kew Gardens din Londra.

Reprezentanții pompierilor nu au făcut comentarii despre sursa acestui incendiu.

Vara trecută, un incendiu izbucnit în Saddleworth Moor a necesitat intervenția armatei și a avut nevoie de peste trei săptămâni pentru a fi stins.

Separat, un alt incendiu a izbucnit marți într-o zonă împădurită care a devenit celebră grație poveștilor din seria "Winnie the Pooh", scrise de A.A. Milne.

Pădurea Ashdown din comitatul East Sussex, sursa de inspirație a poveștii "Hundred Acre Wood", de A.A. Milne, a fost devastată de două incendii, care au izbucnit la un interval de o oră între ele.

Potrivit serviciului local de pompieri, "vremea neobișnuit de caldă din această săptămână" a făcut ca solul să devină mai uscat ca de obicei, fenomen care ar putea conduce la un risc mai mare de incendii.

În Scoția, pompierii au depus mari eforturi noaptea trecută pentru a stinge un incendiu de vegetație pe dealul Arthur's Seat din Edinburgh. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău