Marea Britanie: Nigel Farage a demisionat din fruntea UKIP

  • 04 Iulie 2016 12:57
Marea Britanie: Nigel Farage a demisionat din fruntea UKIP

Liderul UKIP, Nigel Farage, a demisionat din fruntea partidului. UKIP a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai Brexitului, cu un discurs xenofob, discriminatoriu, anti-imigrație.

Farage spune că acum „vrea să-și ia viața înapoi” și că „ambiția sa politică” a fost îndeplinită: Uk să părăsească UE.

„În timpul referendumului am spus că îmi vreau țara înapoi... acum îmi vreau viața înapoi”, a declarat Nigel Farage într-o conferință de presă la Londra.

Liderul partidului de extremă dreapta nu este la prima demisie din fruntea partidului, el anunțând că pleacă în 2015, după ce nu a mai fost ales parlamentar, însă s-a răzgândit. Farage a spus că de această dată, decizia sa este definitivă, conform The Guardian.

„Am decis să părăsesc poziția de lider al UKIP. Victoria taberei Leave la referendum înseamnă că ambiția mea politică a fost îndeplinită. Am intrat în această luptă venind din lumea afacerilor și am vrut să fim o națiune auto-guvernată, nu să devin un politician de carieră. UKIP se află într-o poziție bună și va continua, cu deplinul meu sprijin, să atragă voturi semnificative. Deși vom părăsi UE, termenii retragerii noastre sunt neclari. Dacă va exista prea multă reticență din partea guvernului și cu Partidul Laburist rupt de mulți dintre votanții săi, atunci zilele bune ale UKIP abia urmează să vină”, a declarat Farage.

Farage conduce UKIP din 2006 și are 52 de ani. El susține acum că cel care va deveni premierul Marii Britanii trebuie să negocieze de pe o poziție de forță cu UE: „Avem nevoie de un premier care să recunoască faptul că noi avem cărțile de atu”.

Farage și alți membri ai UKIP au declarat că vor rămâne în Parlamentul European până când Marea Britanie va ieși din UE, iar funcțiile lor nu vor mai exista. „Noi suntem curcanii care au votat pentru Crăciun”, a glumit Farage, referindu-se la faptul că va rămâne fără salariul atractiv pe care îl are ca europarlamentar.

Sursa: www.gandul.info

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău