Marcel Ciolacu: România ar putea cumpăra „Rețele Electrice de Distribuție Nord” din Republica Moldova

  • 15 Iulie 15:08
Marcel Ciolacu: România ar putea cumpăra „Rețele Electrice de Distribuție Nord” din Republica Moldova

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat într-o conferință de presă susținută astăzi, 15 iulie, la București, că statul român ar putea cumpăra furnizorul „Rețele Electrice de Distribuție Nord” din Republica Moldova.

Marcel Ciolacu a făcut declarația în contextul în care, potrivit lui, România produce mai multă energie electrică decât consumă și nu dispune de spații de stocare

„Dacă o să ne extindem și pe zona de Republica Moldova, lucru pe care îl facem acum, poate cumpărăm Distribuție nord, atunci sistemul se va echilibra”, a precizat Marcel Ciolacu.

În august 2023, ministrul Energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, a declarat că există companii interesate să investească în producerea energiei electrice în Moldova, scrie anticorupție.md.

„Am vrea să atragem investitori strategici din România pe această dimensiune. Deocamdată, nu este luată o formulă finală, dar se ia în calcul semnarea unui acord internațional”, a declarat Victor Parlicov.

Societatea pe Acțiuni RED-Nord a fost creată în 1997, iar în 2017 a fost reorganizată prin fuziune cu Rețelele Electrice de Distribuție Nord-Vest. Compania deservește aproximativ 500.000  de consumatori din raioanele de nord și asigură distribuția a 30% din energia electrică din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău