Marcel Ciolacu: Premierul Ucrainei a fost de acord că pe teritoriul Ucrainei se vorbește limba română și nu „limba moldovenească”

  • 28 Ianuarie 09:35
Marcel Ciolacu: Premierul Ucrainei a fost de acord că pe teritoriul Ucrainei se vorbește limba română și nu „limba moldovenească”

Premierul Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a declarat, sâmbătă, la Satu Mare, că prim-ministrul Ucrainei a fost de acord că pe teritoriul Ucrainei se vorbește limba română și nu limba moldovenească, așa cum și premierul Republicii Moldova a recunoscut acest lucru.

"Da, am o comunicare excelentă cu primul ministru al Ucrainei, pentru că poporul ucrainean trece printr-o încercare grea, scrie Digi24.

Și primul ministru al Ucrainei a fost de acord că pe teritoriul Ucrainei se vorbește limba românească și nu limba moldovenească, la fel cum și primul ministru al Republicii Moldova, de asemenea, a recunoscut acest lucru", a afirmat Ciolacu.

La finele anului trecut, guvernul Ucrainei a adoptat o decizie privind "utilizarea conceptului de limba română" în loc de "limba moldovenească" în Ucraina, după ce în octombrie, cu ocazia ședinței comune a guvernelor român și ucrainean, Kievul a adoptat o hotărâre prin care limba vorbită de minoritatea română din Ucraina este româna, și nu "moldoveneasca", așa cum era anterior.

La acel moment, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său ucrainean, Denys Smyhal, Marcel Ciolacu i-a mulțumit pentru acestuia pentru decizia luată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:0,51 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău