MApN: Securitatea regională, printre temele abordate sâmbătă de ministrul Ciucă în întâlnirea cu omologul din Ucraina

  • 05 Septembrie 14:26
MApN: Securitatea regională, printre temele abordate sâmbătă de ministrul Ciucă în întâlnirea cu omologul din Ucraina

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut sâmbătă o întrevedere cu omologul din Ucraina, Andrii Taran, în cadrul căreia au semnat un acord la nivel guvernamental în domeniul cooperării tehnico-militare și au abordat teme privind evoluțiile recente ale situației de securitate regională, la stadiul și perspectivele relațiilor de cooperare româno-ucrainene în domeniul apărării.

"Acordul va contribui la întărirea cooperării bilaterale prin crearea cadrului legal necesar instituțiilor și agenților economici din cele două țări pentru dezvoltarea de proiecte comune în domenii cum ar fi achiziția, reparația și modernizarea de armament și de tehnică militară, cercetarea și dezvoltarea în domeniul tehnico-militar și schimbul de informații și de experiență în standardizarea, codificarea și controlul calității tehnicii militare", se menționează într-un comunicat al MApN transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Ministrul Ciucă a asigurat partea ucraineană de sprijinul României în procesul de intensificare a cooperării în cadrul Parteneriatului NATO - Ucraina și în domeniul învățământului militar.

Cei doi oficiali au decis continuarea dialogului politico-militar și identificarea de noi proiecte comune, în vederea consolidării relațiilor de cooperare în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și în formatele regionale și în cadrul organizațiilor internaționale, se precizează în comunicat.

"În ceea ce privește procesul de instruire în comun, cei doi oficiali au trecut în revistă concluziile exercițiului Sea Breeze 20, desfășurat în luna iulie, și au discutat despre exercițiul 'Blonde Avalanche', care va avea loc în perioada 6 -11 septembrie în facilitățile de instruire ale Brigăzii 10 Geniu 'Dunărea de Jos' din Brăila. În context, ministrul apărării naționale a răspuns invitației omologului ucrainean de participare a militarilor români la exerciții care sunt programate în această toamnă în țara vecină", arată sursa citată.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Sun
9
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău