Manuscrise ale lui Mihai Eminescu, expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei

  • 08 Iulie 2013 16:27
Manuscrise ale lui Mihai Eminescu, expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Ceasul de buzunar, inelul sigilar, câteva manuscrise ale lui Mihai Eminescu, dar și obiecte personale ale iubitei sale, Veronica Micle, pot fi admirate în cadrul unei expoziții documentare deschise luni, 7 mai, la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Obiectele expuse au fost aduse de la Iași, acolo unde fac parte dintr-o expoziție permanentă dedicată Luceafărului poeziei românești.

La vernisajul expoziției a participat ministrul Culturii din Republica Moldova, Boriș Focșa, unul dintre promotorii acestui eveniment. Fără a da detalii despre implicarea financiară ale ministerului în organizarea expoziției, ministrul a preferat să vorbească despre însemnătatea acestui eveniment

Daniel Corbu, directorul Muzeului de Literatură din Iași, instituție din patrimoniul căreia fac parte exponatele, a vorbit și despre alte atracții ale acestei expoziții, pe lână obiectele personale ale marelui poet.

Ceasul cu mecanism francez al poetului Mihai Eminescu, expus la Muzeul de Artă este o bijuterie din aur masiv de 18 karate și, alături de inel, a fost un dar al tatălui lui Mihai Eminescu pentru fiul său. Ambele poartă monograma poetului și au fost recuperate în anii 70 din colecția unor descendenți de pe linia surorii Aglaia Eminovici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău