Manifestații violente la Praga contra măsurilor antiepidemice. Poliția a folosit gaze lacrimogene

  • 19 Octombrie 2020 09:49
Manifestații violente la Praga contra măsurilor antiepidemice. Poliția a folosit gaze lacrimogene

Poliția cehă a făcut uz de gaze lacrimogene și tunuri cu apă duminică împotriva unei manifestații violente la Praga contra măsurilor luate de guvern pentru limitarea propagării coronavirusului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Mai multe mii de manifestanți, printre care suporteri ai unor echipe de fotbal, s-au strâns la Praga pentru a cere demisia ministrului sănătății, Roman Prymula, arhitectul măsurilor restrictive.

Manifestația a luat o turnură violentă când polițiștii au început să disperseze mulțimea, numărul participanților fiind mult mai mare decât cel autorizat pentru adunări publice.

'Participanții au atacat poliția fără niciun motiv', a declarat presei șeful poliției pragheze, Tomas Lerch, în timp ce un alt responsabil al poliției a acuzat 'ultrașii'.

'Am recurs la tunuri cu apă, gaze lacrimogene și petarde', a spus Lerch, precizând că în jur de 20 de polițiști au fost răniți.

Serviciile de urgență au indicat pe Twitter că au acordat îngrijiri unui număr de nouă persoane, iar patru răniți au fost spitalizați.

Înaintea adunării, poliția a reținut în jur de 50 de persoane și a confiscat artificii, bastoane telescopice, boxuri și arme de foc.

Manifestația a fost organizată de asociația HON, dar suporterii de fotbal au reprezentat o parte importantă a mulțimii.

Ministrul sănătății 'nu admite nicio opoziție. Cum îndrăznește? Cu cine crede că vorbește? Nu suntem oi, suntem oameni normali', a declarat pentru AFP Vlasta Ciencialova, o demonstrantă venită la Praga din estul țării.

Ministrul Prymula i-a criticat pe manifestanții pentru 'disprețul față de munca personalului medical'. 'Ca rezultat, cred că vom avea sute de noi infectări', a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău