Manifestație PAS: „Oamenii buni își apără Independența!”

  • 27 August 2020 08:15
Manifestație PAS: „Oamenii buni își apără Independența!”

Mai mulți simpatizanți și membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate s-au adunat în ajunul Zilei Independenței, 26 august, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Potrivit președintei PAS Maia Sandu, acțiunea a fost organizată pentru a aminti curajul și rezistența oamenilor care au protestat în același loc, pe data de 26 august 2018, cât de importantă este lupta pentru libertate și cât de necesară rămâne și la momentul actual, transmite IPN.

Totodată, lidera PAS, susține că manifestația a fost organizată cu scopul de a sărbători curajul oamenilor, care acum doi ani, au venit în Piața Marii Adunări Naționale de peste tot, din țară și din diasporă să protesteze împotriva regimului lui Vlad Plahotniuc. ,,Suntem aici să sărbătorim toți oamenii care au luptat pentru libertate, democrație, renaștere națională, începând de la 1989 încoace și să-i încurajăm pe oameni să nu-și piardă speranța într-o societate liberă, într-o țară a bunăstării. Să fie optimiști, să se unească toți oamenii buni din țară și să meargă înainte spre victorie”, a fost mesajul transmis de Maia Sandu.

Pe toată durata evenimentului, tinerii au fredonat cântece patriotice.

Acum doi ani, pe 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale era plină de oameni care declarau că se împotrivesc nedreptății și hoției. „Jos guvernarea!” și „Jos dictatura!”– au scandat protestatarii adunați atunci în centrul capitalei. Pe lângă reprezentanții societății civile, la protest au participat și reprezentanții diasporei. Unii dintre protestatari au rămas să protesteze și noaptea, iar spre dimineață, au fost ridicați cu forța.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău