Manifestările dedicate Zilei Naționale a Culturii

  • 13 Ianuarie 2014 13:48
Manifestările dedicate Zilei Naționale a Culturii

Ziua Națională a Culturii, va fi marcată, pentru al doilea an consecutiv în Republica Moldova, pe 15 ianuarie, dată la care s-a născut Mihai Eminescu.

Cu această ocazie Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează, în capitală dar și în alte localități din țară o serie de evenimente. 

Manifestările dedicate Zilei Naționale a Culturii vor începe, marți, 14 ianuarie, cu un concert de muzică simfonică, care va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici”. În cadrul spectacolului vor evolua doi artiști români de renume mondial - pianista Ilinca Dumitrescu și violoncelistul Cristian Florea. Intrarea este liberă.

Pe 15 ianuarie vor avea loc depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică, unde va avea loc și un recital de poezie.  De asemenea,  va fi vernisată Expoziția „Mihai Eminescu... Și timpul crește-n urma mea!”, la rondul de lângă statuia domnitorului  Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

La Biblioteca Națională va fi organizată expoziția „Alexie Mateevici - Odă limbii române”, în colaborare  cu Clubul Național de Artă „Minerva” și Casa-Muzeu „Alexie Mateevici” din satul Zaim. Expoziții și evenimente culturale vor fi organizate de Institutul Culturral Român ”Mihai Eminescu” la Edineț și Cahul.

Inițiativa legislativă privind instituirea Zilei Naționale a Culturii la 15 ianuarie în Republica Moldova a fost votată în Parlamentul de la Chișinău, în aprilie 2012.

Amintim ca la aceeași dată este marcată Ziua Culturii Naționale și în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău