Manevre militare americano-sud-coreene reduse din cauza pandemiei de COVID-19

  • 07 Martie 2021 09:30
Manevre militare americano-sud-coreene reduse din cauza pandemiei de COVID-19

Coreea de Sud și Statele Unite își vor desfășura manevrele militare anuale săptămâna care urmează, dar la scară redusă din cauza pandemiei de COVID-19, a anunțat duminică o sursă oficială sud-coreeană, citată de AFP, preluat de Agerpres.

Acest al nouălea exercițiu, care începe luni, ar putea provoca furia Coreei de Nord, care consideră de mult timp aceste manevre ca pregătiri pentru o invazie.

"Viitoarea pregătire anuală este o simulare computerizată de comandament și este strict de natură defensivă", a indicat statul-major comun sud-coreean într-un comunicat.

Aceste manevre au loc după instalarea președintelui Joe Biden la Casa Albă și într-un context în care dialogul dintre Washington și Phenian este la punct mort după eșecul summitului de la Hanoi dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un și fostul președinte american Donald Trump, în februarie 2019.

În prezent, sunt circa 30.000 de soldați americani staționați în Coreea de Sud. Zeci de mii de soldați sud-coreeni participă la aceste manevre anuale.

Experții sunt de părere că Phenianul se va folosi de aceste manevre pentru a lansa noi provocări la adresa Washingtonului pentru a testa administrația Biden.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău