Mănăstirea Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor, cu daruri pentru Basarabia

  • 29 Octombrie 2021 12:02
Mănăstirea Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor, cu daruri pentru Basarabia

Starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor, PCuv. Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, a vizitat Episcopia de Bălți, aducând, pentru frații din Basarabia, un lot de produse alimentare, haine pentru copiii de la Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare din Municipiul Bălți și un set de obiecte de cult pentru Mănăstirea Chirilovca din raionul Florești, scrie infoprut.ro.

Setul de obiecte de cult (chivot, litier, cinci candele, două sfeșnice, o sfântă evanghelie și o sfântă cruce) dăruite Mănăstirii Chirilovca au fost sfințite de către PS Antonie, Episcop de Bălți, potrivit sursei citate

În cuvântul său de mulțumire, PS Antonie s-a referit la generozitatea și dragostea părintelui Nicodim pentru Basarabia. PS Antonie a amintit despre tonele de produse alimentare donate de părintele Nicodim, despre ajutorul acordat bisericilor din Basarabia și copia icoanei făcătoare de minuni de la Hadâmbu dăruită, în ziua de 13 iulie 2021, Mănăstirii din Chirilovca.

„Părintele Nicodim este un adevărat misionar în spațiul basarabean, care susține Biserica Română din acest spațiu și aduce multă bucurie în casele basarabenilor mai nevoiași. Părintele Nicodim își face datoria cu cinste față de acest pământ și față de frații săi de peste Prut”, a menționat PS Antonie.

Cuvinte de mulțumire la adresa părintelui Nicodim, pentru obiectele de cult dăruite Mănăstirii Chirilovca, au rostit sora Maria Popa, locțiitoare de stareță a Mănăstirii Chirilovca și PCuv. Părinte Pahomie Popa, duhovnicul mănăstirii.

Părintele Arhimandrit Nicodim Gheorghiță este cunoscut în Basarabia pentru dragostea sa pentru acest pământ, exprimată prin sprijinul pe care îl acordă, de ani de zile, oamenilor nevoiași, bisericilor în construcție și mănăstirilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău