MALURI DE PRUT | Tana Foarfă, despre nevoia unei strategii comune împotriva populismului: Viitorul european al R. Moldova depinde de viitorul european al României (Audio)

  • 11 Decembrie 2023 14:51
0%
00:00:00
00:00:00

Viitorul european al Rep. Moldova depinde de viitorul european al României, aliatul principal al Chișinăului la Bruxelles, susține Tana Foarfă, consilier în Parlamentul European și expertă în afaceri europene. Ea avertizează că în contextul celor patru rânduri de alegeri- europene, prezidențiale, parlamentare și locale, programate pentru anul viitor în România, este important ca la guvernare să nu vină politicieni populiști și anti-europeni care să afecteze și soarta Rep. Moldova.

„Dacă nu suntem atenți la parcursul pro-european al României, vom risca să afectăm și parcursul pro-european al Rep. Moldova. Prin urmare, pe partea aceasta politică mi-aș dori foarte mult ca partidelor politice din România să înțeleagă că nu mai este responsabilitatea de a-și promova agenda locală sau națională, ci este responsabilitatea de a avea grijă de populația din Rep. Moldova. Pentru că dacă ei nu vor păstra acest deziderat de extindere al Uniunii Europene în următorii ani la nivel european, nu știu câte alte țări o vor mai face. Deci au o dublă responsabilitate în acest moment să nu se joace cu soarta cetățenilor din Republica Moldova și să aibă o strategie foarte clară pentru anul viitor pentru a combate tot ce însemnă populism, extremism și euroscepticism”, a spus Tana Foarfă.

Tana Foarfă este director executiv al Europuls, ONG-ul de afaceri europene fondat în Bruxelles de un grup de experți din România, care a organizat, la sfârșitul lunii noiembrie, în premieră pentru Rep. Moldova,  EUROSFAT 2023 - cel mai mare forum de afaceri europene.

Dezbateri pe tematica integrării europene cu experți și oficiali de pe ambele maluri ale Prutului cât și de la Bruxelles, au fost organizate la Ungheni, Chișinău, Cadîr-Lunga și Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău