Malta | Premierul Joseph Muscat ar putea rămâne la putere după ce a câștigat legislativele

  • 05 Iunie 2017 09:28
Malta | Premierul Joseph Muscat ar putea rămâne la putere după ce a câștigat legislativele

Premierul laburist în exercițiu din Malta, Joseph Muscat, ar putea rămâne la putere după ce a câștigat legislativele de sâmbătă, potrivit rezultatelor preliminare publicate duminică, relatează Agerpres.

În pofida acuzațiilor de corupție care i-au afectat campania, rezultatele relevă că Joseph Muscat, în vârstă de 43 de ani, poate să-și clameze Victoria

Muscat, care se află la putere din 2013, a convocat alegeri legislative anticipate, cu un an înainte de termen, în speranța de a-și recâștiga legitimitatea după ce soția sa, Michelle, a fost acuzată de a avea un cont în Panama pentru a ascunde mita provenind din Azerbaidjan, fapt pe care ea îl neagă.

Cu puțin timp înainte de alegeri, el a cerut justiției franceze să facă lumină în această afacere, promițând să demisioneze în cazul în care se va dovedi că el a deschis, de asemenea, un cont secret.

Dar acuzațiile par să fi avut un impact redus fața de starea economică actuală a Maltei, cu o creștere de trei ori mai mare decât cea în zona euro și având cea mai mică rată a șomajului înregistrată până acum în această țară cu 430.000 de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău