MALPRAXIS | Obstetrician-ginecolog de la Institutul Mamei și Copilului, condamnat condiționat pentru vătămarea gravă a unui nou-născut

  • 27 Mai 11:44
MALPRAXIS | Obstetrician-ginecolog de la Institutul Mamei și Copilului, condamnat condiționat pentru vătămarea gravă a unui nou-născut

Încă un caz de malpraxis la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău: Un medic obstetrician-ginecolog de la Institutul Mamei și Copilului a fost condamnat pentru malpraxis. Instanța i-a stabilit o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 2 ani, cu privarea de dreptul de a exercita activitate în domeniul medical pe un termen de 3 ani. Executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de 2 ani, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, pe 3 iunie 2019 gravida a fost internată la IMC. Medicul a examinat-o superficial. Obstetriciana a luat decizia să finalizeze nașterea prin extracție pneumatică. Acțiunea dată a generat nașterea copilului în stare de asfixie severă cu afectarea gravă a creierului (encefalopatie), hemoragia intraventriculară cerebrală și alte complicații postasfixice. Conform raportului de expertiză judiciară, a fost vorba despre vătămare corporală gravă, care are legătură cauzală directă cu acțiunile medicului.

Inculpata a pledat nevinovat. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a condamnat-o condiționat pentru încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale. În privința inculpatei a fost aplicată măsura preventivă de a nu părăsi țara până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința poate fi contestată cu apel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău