Malmo, în Suedia, se pregătește pentru eventuale perturbări și proteste în timpul Eurovision

  • 21 Martie 19:25
 Malmo, în Suedia, se pregătește pentru eventuale perturbări și proteste în timpul Eurovision

Orașul suedez Malmo, gazda ediției din acest an a concursului Eurovision din luna mai, așteaptă invitați din 80 de țări pentru acest eveniment și se pregătește, de asemenea, pentru posibile tulburări sociale în timpul evenimentului, au declarat joi edilii orașului, transmite Rador.

Concursul anual de muzică, cel mai mare concurs de acest gen din lume, se prezintă ca un eveniment apolitic. Cu toate acestea, fundalul politic global cântărește adesea, iar în acest an Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), care organizează concursul, a rezistat solicitărilor de excludere a Israelului din cauza ofensivei sale din Gaza.

"În prezent, conform informațiilor pe care le avem de la partenerii noștri, nu există nicio amenințare directă la adresa Eurovisionului. Dar, având în vedere situația, lucrurile s-ar putea schimba", a declarat directorul de securitate de la Malmo, Per-Erik Ebbestahl, în cadrul unei conferințe de presă.

Evenimentele culturale din întreaga Europă au fost afectate în ultimele luni de proteste și boicoturi din cauza războiului din Gaza. În această lună, Israelul și-a modificat propunerea pentru Eurovision pentru a exclude versurile care păreau să facă referire la atacul Hamas din 7 octombrie, după ce organizatorii au declarat că vor descalifica concurenții care nu păstrează spiritul apolitic al evenimentului.

Primarul orașului Malmo, Katrin Stjernfeldt Jammeh, a declarat că, deși multe persoane vor vizita orașul pentru concurs și festivitățile aferente, mulți vor dori să organizeze proteste și să își exprime opiniile politice în legătură cu evenimentul.

"Susținem dreptul tuturor oamenilor de a-și exprima opiniile democratice, dar există întotdeauna riscul ca cineva să folosească asta în scopuri mai puțin pașnice sau pentru a perturba și a se bate. Am mare încredere în capacitatea poliției de a lucra pentru un oraș sigur, chiar și atunci când atât de mulți oameni diferiți vin în vizită", a declarat ea în cadrul conferinței de presă. Concursul urmează să aibă loc între 7 și 11 mai. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău