Malala a izbucnit în lacrimi când și-a revăzut uniforma școlară

  • 12 Decembrie 2014 11:36
Malala a izbucnit în lacrimi când și-a revăzut uniforma școlară

Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai a izbucnit în lacrimi joi când și-a revăzut uniforma școlară pe care o purta în ziua când combatanți talibanii au încercat să o omoare și care poartă încă urmele dramei prin care a trecut, relatează Agerpres.

Inaugurând o expoziție consacrată ei și celuilalt laureat, indianul Kailash Satyarthi, la Centrul Nobel din Oslo, Malala nu și-a putut stăpâni emoția atunci când a trecut prin fața uniformei încă pătată de sânge.

Văzând-o că plânge, Satyarthi a îmbrățișat-o pe cea pe care o numește 'fiica sa' și a săruta-o pe cap. 'Ești atât de curajoasă, ești atât de curajoasă', i-a spus ei, potrivit agenției TNB.

Este pentru prima dată din 9 octombrie 2012 când uniforma adolescentei de 17 ani este expusă publicului. În acea zi, talibanii au oprit autobuzul școlar în care se afla Malala, în localitatea sa natală Swat (nordul Pakistanului), și au împușcat-o în cap, acuzând-o de profanare a islamului.

Atacul a șocat întreaga lume și tânara a devenit un simbol al luptei pentru educația fetelor. Miercuri, Malala și Satyarthi, 60 de ani, dintre care 35 consacrați luptei împotriva exploatării prin muncă a copiilor, au primit Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile împotriva exploatării copiilor și pentru apărarea dreptului lor la educație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău