Majoritatea cadrelor didactice din Chișinău sunt vaccinate

  • 01 Noiembrie 2021 09:35
Majoritatea cadrelor didactice din Chișinău sunt vaccinate

97 la sută din cadrele didactice care activează în instituțiile de învățământ din capitală sunt vaccinate, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat, la ședința de astăzi a serviciilor municipale, că 97 la sută din cadrele didactice sunt imunizate, scrie sursa citată.

Oficialul a spus că Direcția a procurat suficiente teste de detectare a virusului COVID-19 pentru a verifica, la începerea procesului educațional, toate cadrele didactice. „Testele procurate în baza licitației publice urmează să ajungă în două săptămâni la Chișinău și vor fi distribuite în instituțiile de învățământ. Testarea va fi gratuită”, a declarat Gâlcă.

În același timp, acesta a specificat că principala problemă a instituțiilor sanitare din municipiul Chișinău ține de lipsa surselor de oxigen și de preparate antivirale. „Am solicitat Ministerului Sănătății să fim ajutați în această privință”, a precizat el.

Gâlcă a anunțat că Primăria municipiului Chișinău va continua și în luna noiembrie proiectul de vaccinare a locuitorilor orașului în punctele de vaccinare mobile, amintind că orașul se află în cod roșu de alertă epidemiologică, iar cea mai bună cale de prevenire a infecției de coronavirus este vaccinarea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău