Majoritatea aparatelor de cafea ar fi pline de bacterii și mucegai

  • 22 Ianuarie 2020 15:27
Majoritatea aparatelor de cafea ar fi pline de bacterii și mucegai

Majoritatea aparatelor de cafea, indiferent că sunt espressoare sau cafetiere tradiționale, conțin niveluri ridicate de bacterii și mucegai, motiv pentru care trebuie să fie acordată o atenție sporită atunci când sunt curățate, potrivit thestar.com

Lisa Yakas, de la National Sanitation Foundation din SUA, spune că aceste aparate electrocasnice sunt relativ sigure pentru consumatori, atât timp cât aceștia respectă recomandările producătorilor privind curățarea lor.

Totuși, fără o curățare de rutină, acestea pot favoriza apariția bacteriilor și a mucegaiului. Yakas a spus că rezervorul de apă al aparatelor de cafea poate deveni unul dintre cele mai murdare locuri din bucătărie, dacă nu este curățat regulat. De asemenea, zona din jurul aparatelor de cafea poate să conțină mulți germeni, la fel și mânerul cănii termorezistente.

La espressoare, cei mai mulți germeni pot apărea în partea superioară a aparatului, unde de obicei oamenii pun dozele de cafea. Cănile de cafea folosite la birou, mai ales cele utilizate de mai multe persoane, pot adăposti germeni, inclusiv E. coli și materii fecale, potrivit unui studiu din 1997. De vină ar fi și bureții folosiți pentru spălarea acestora.

 

Un studiu realizat în 2011 de fundație a descoperit că 50% dintre rezervoarele analizate conțineau mucegai sau bacterii.

Potrivit Administrației pentru alimente și medicamente din SUA, mucegaiul dezvoltat pe alimente poate provoca sensibilizarea persoanelor cu alergii și chiar apariția infecțiilor.

Yakas recomandă golirea completă a apei nefolosite din rezervor și scoaterea capacului, pentru ca acesta să se poată usca, bacteriile și mucegaiurile fiind iubitoare de umiditate.

Chuck Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, spune că zonele din companii dedicate pauzelor de cafea pot adăposti mai multe bacterii decât toaletele, în cele mai multe clădiri de birouri.

Gerba și Yakas spun că aparatele de cafea sunt suficient de fierbinți pentru a distruge majoritatea germenilor, dar acest lucru nu ar trebui să înlocuiască o curățare și detartrare regulată temeinică. De asemenea, oțetul folosit în mod tradițional la detartrare, este eficient în ceea ce privește curățarea, dar nu este un dezinfectant.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău