Maia Sandu vrea un candidat comun la alegerile prezidențiale

  • 17 Mai 2016 10:58
Maia Sandu vrea un candidat comun la alegerile prezidențiale

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va face front comun la prezidențiale cu partidele de centru-dreapta pentru ca ulterior să obțină alegeri parlamentare anticipate.

Declarații în acest sens au fost făcute de către președinta PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica”, de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Maia Sandu a precizat că există o înțelegere cu Andrei Năstase, liderul Platformei „DA” ,de a merge la alegerile prezidențiale cu un candidat comun, deși încă nu s-a discutat cine va fi candidatul.

„Scopul nostru este de a obține alegeri parlamentare anticipate, de aceia am decis să venim cu un candidat comun. Vom decide până în luna august cine va fi acest candidat. Principalul ca președinte să ajungă un politician din opoziție,  care să declanșeze alegeri anticipate. Cetățenii nu mai pot tolera clasa politică care se află la guvernare”, a declarat Maia Sandu.

Vicepreședintele PAS, Sergiu Musteață, a declarat în cadrul emisiunii că nu este neapărat ca persoana care va fi desemnată pentru a candida la șefia statului să fie lider de partid. „Nu este neapărat ca acest candidat să fie Maia Sandu sau Andrei Năstase. Principalul e să fie un candidat comun, unul bun, care să câștige cursa pentru președinție”, a precizat Musteață.

El a mai comunicat că PAS va face tot posibilul pentru ca persoana desemnată să câștige alegerile. „Vom merge din casă în casă, vom vorbi cu fiecare om în parte și le vom explica de ce trebuie să voteze pentru candidatul opoziției, că nu mai putem continua astfel cu actuala clasă politică”, a spus vicepreședintele PAS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău