Maia Sandu: Uniunea Europeană ne ajută să-i oprim pe cei care vor să ne blocheze viitorul

  • 30 Mai 2023 17:24
Maia Sandu:  Uniunea Europeană ne ajută să-i oprim pe cei care vor să ne blocheze viitorul

„Azi Uniunea Europeană a anunțat sancționarea a cinci persoane care amenință stabilitatea și securitatea țării noastre. Patru dintre ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova”, a transmis președintele Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Acești oameni certați cu legea au trădat și continuă să trădeze interesul național, pun în pericol dezvoltarea Republicii Moldova și lucrează în folosul Kremlinului.
 
Decizia de azi înseamnă că acestor persoane nu li se va permite circulația liberă în țările ce se vor alinia sancțiunilor, le vor fi blocați banii și sechestrate averile. Uniunea Europeană ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara și să ne blocheze viitorul”, a scris Maia Sandu.
 
Amintim că Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene a adoptat marți, la Bruxelles, prima listare de persoane sancționate în baza noului regim de sancțiuni al UE pentru contracararea acțiunilor de destabilizare a Republicii Moldova, regim creat la propunerea ministrului român de externe, Bogdan Aurescu, care a salutat adoptarea acestei decizii.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău