Maia Sandu susține că se atestă o escrocherie în cazul „Arena Chișinău”, iar 400.000 de lei au mers în buzunarul personal al notarului lui Vlad Plahotniuc

  • 10 Iulie 2019 13:33
Maia Sandu susține că se atestă o escrocherie în cazul „Arena Chișinău”, iar 400.000 de lei au mers în buzunarul personal al notarului lui Vlad Plahotniuc

Premierul Sandu Sandu a cerut o revizie financiară și tehnică referitor la proiectul Arena Chișinău, inițiat de Partidul Democrat, aflat anterior la guvernare.

În debutul ședinței de Guvern, Maia Sandu a spus că la acest proiect sunt probleme serioase și a spus că ar semăna cu o escrocherie.

„Din analize se pare că avem acolo probleme serioase. E vorba de o escrocherie. Nu este clar cum s-a făcut estimarea costului, nu s-a găsit niciun document justificativ pentru acest preț. Suma de 43 de milioane de euro stabilită pentru acest proiect s-a luat din pod. Iar acum costul este 44, 5 milioane de euro. Există riscuri ca, de fapt, costul real să fie mai mic. Al doilea semn de întrebare ține de terenul alocat acestui proiect(…)Termenul de garanție a construcției e doar de un an de zile. Investim 44 de milioane de euro, iar garanția e doar de un an de zile.  Acest proiect a fost gândit ca o schemă, care să ducă la preluarea bunurilor și terenurilor alocate pentru acest proiect”, a declarat premierul. 

Doar din cauza schimbării destinației terenului, statul a pierdut 90 de milioane de lei. Taxa notarială a fost plătită de stat, iar 400 de mii de lei au mers în buzunarul personal al notarului lui Vlad Plahotniuc, Olga Bondarenco.

Deocamdată, notarul nu a comentat aceste afirmații.

Arena Chișinău este construită printr-un parteneriat public-privat. El a fost criticat de societatea civilă, iar jurnaliștii au scris mai multe investigații la acest subiect, inclusiv despre firma care realizează acest proiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău