Maia Sandu susține că alegerile din februarie 2019 au fost fraudate și va căuta metode prin care să declanșeze alegeri parlamentare anticipate

  • 16 Ianuarie 2020 08:08
Maia Sandu susține că alegerile din februarie 2019 au fost fraudate și va căuta metode prin care să declanșeze alegeri parlamentare anticipate

Președinta PAS, Maia Sandu, își dorește alegeri parlamentare anticipate. Ea susține că actualul legislativ nu reprezintă voința cetățenilor, transmite IPN. Ea a declarat, într-o emisiune la postul de televiziune N4, că alegerile din februarie 2019 au fost fraudate și că va căuta metode prin care să declanșeze alegeri parlamentare anticipate.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că la următoarele alegeri prezidențiale, care urmează să aibă loc în acest an, partidul său va înainta un candidat care să câștige în fața lui Igor Dodon. Referindu-se la propunerea făcută de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr de a înainta un candidat unic, apartinic, la următorul scrutin pentru fotoliul de președinte, ea a afirmat că este gata să discute  toate opțiunile și că în următoarele luni va vedea „cine și de cât sprijin se bucură și, respectiv, care sunt perspectivele în acest scrutin”.

Maia Sandu consideră, totodată, că pentru a fi înaintat un candidat nu este cazul ca acesta să se renunțe la calitatea de membru de partid și că dacă nu se va găsi o altă opțiune, atunci ar putea să candideze atât ea, cât și Andrei Năstase la următoarele prezidențiale, iar cetățenii să aleagă cine va lupta cu Igor Dodon în turul doi de scrutin.

Amintim că recent Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu un apel către forțele politice democratice privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău